تبلیغات
خبر زندگی - یافته های علمی در مورد زعفران

منوی اصلی


آرشیو موضوعی

ورزش

مذهب

علم روز

سلامت

سیاست

فرهنگ و هنر

خانه و خانواده

عکس/کاریکاتور

آرشیو ماهانه



لینک دوستان

آخرین لینکهای روز

دایرکتوری تبادل لینک

لینکدونی روزانه

عفاف

لیست کامل پیوندها

آمار بازدید

آمار بازدید :
» تعداد مطالب :
» آخرین بروز رسانی :
» بازدید امروز :
» بازدید دیروز :
» بازدید این ماه :
» بازدید ماه قبل :
» بازدید کل :


تبلیغات

مطالب خواندنی

اَبر برچسبها



یافته های علمی در مورد زعفران

به گزارش ساینس دیلی، پژوهشی که توسط محققان دانشگاه امارات متحده عربی انجام شده نشان می‌دهد زعفران که پیش از این خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن به اثبات رسیده، به خوبی می‌تواند از کبد در برابر پیشرفت سرطان و عوامل سرطان‌زایی مانند دی‌اتیل‌نیتروزآمین یا DEN که در تنباکو، وسائل آرایشی، بنزین و غذاهای فراوری شده، وجود دارد، حافظت کند.
استفاده از زعفران در درمان بیماری‌های چشمی موثر است؛ زعفران از آن جا که حاوی خواص آنتی‌اکسیدان فراوانی است متخصصین طب گیاهی آن را برای درمان ضعف بینایی توصیه می‌کنند
این پژوهشگران دو هفته پیش از القای ماده سرطانی به موش‌ها، رژیم حاوی زعفران آن‌ها را با دوزهای گوناگون ۷۵، ۱۵۰و ۳۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز آغاز کردند و آن را به مدت ۲۲ هفته ادامه دادند.

نتایج نشان می‌دهند گروهی از موش‌ها که بالاترین دوز عصاره زعفران را دریافت کرده‌اند، کاملاً از ایجاد سلول‌های سرطانی در کبد مصون مانده‌اند. در گروه‌های دیگر که درمان پیش از القا آغاز شده نیز کاهش پروتئین‌هایی که نشانه اولیه وجود سرطان هستند، به وضوح دیده می‌شود و روند پیشرفت یا آغاز بیماری به مراتب کندتر شده است.
عمرو امین که سرپرستی این تحقیق را به عهده داشته، می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهند زعفران با کمک به اجرای فرایند اپوپتوز یا مرگ تنظیم‌شده سلولی، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضد التهابی این نقش ضد سرطانی را بازی می‌کند».

عصاره زعفران موثر در درمان آلزایمر
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران طی تحقیقی برای نخستین بار تأثیر مثبت عصاره گیاه زعفران را در درمان آلزایمر اثبات کردند.

دکتر شاهین آخوندزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانش در این تحقیق، طی مطالعه‌ای ۲۲ هفته‌ای با بررسی ۵۴ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط تأثیر زعفران را بر روی بیماران مشاهده کردند.

در این مطالعه افراد را به ۲ گروه تقسیم کردیم و در شرایط یکسان به یک گروه از بیماران عصاره زعفران به صورت کپسول و گروه دیگر داروی Donepezil داده شد که نتیجه روند درمان در هر دو گروه یکسان بود.
زعفران خون را تصفیه می‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد و برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز توصیه می‌شود

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارائه نتایج این تحقیق در همایش بین‌المللی «زعفران، داروی گیاهی هزاره سوم» خاطرنشان کرد: نتیجه این مطالعه نشان داد که عصاره زعفران می‌تواند داروی بیماری آلزایمر باشد. وی با اشاره به این که قدمت زعفران به قدمت تاریخ ایران است، اظهار کرد: ۸۵ درصد زعفران دنیا در استان خراسان تولید می‌شود و به همین نسبت ۸۵ درصد تحقیقات دنیا در خصوص زعفران نیز در دانشگاه‌های ما صورت گرفته است.

زعفران ؛ مفید در درمان اختلالات قاعدگی 
اصلی‌ترین و مهم‌ترین ترکیبات زعفران همان ترکیبات زردرنگ، تلخ و معطری است که در درمان اختلالات قاعدگی و افسردگی موثر است.

یک بررسی علمی که توسط سحر کامران سامانی، مهندس علوم و صنایع غذایی و رقیه کامران سامانی، کارشناس تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی) انجام شد، نشان داد مصرف صحیح زعفران که حاوی ترکیبات زردرنگ (مشتقات کروستین) است، می‌تواند تولید سروتونین را در مغز کنترل و درمان اختلالات قاعدگی و افسردگی را در بر داشته باشد.

ترکیبات زردرنگ زعفران (مشتقات کروستین) به خوبی در آب محلول هستند؛ پیکروکروسین از جمله ترکیبات تلخ است و مهم‌ترین ترکیب مواد معطر (اسانس) سافرانال است.

زعفران دارای خواص نیروبخش و قاعده‌آور بوده به طوری که دم کرده زعفران و مصرف هر روز ۲ تا ۳ فنجان در ۳ نوبت آثار مهمی در معالجه اختلالات قاعدگی دارد. زعفران، قاعدگی را تحریک کرده و درد کمر ناشی از اختلال قاعدگی را آرام می‌کند.

این پژوهش نشان می‌دهد علت عوارض پیش از قاعدگی و علایم افسردگی، تغییرات در فعالیت سروتونین است که زعفران روی ماده شیمیایی سروتونین در مغز و نحوه فعالیت آن اثر می‌گذارد.

سروتونین نوعی انتقال‌دهنده عصبی است که نقش مهمی در خوابیدن، تعدیل حالت و رفتار، اشتها و... دارد. اتصال سروتونین به برخی سلول‌های تحریک‌کننده، نشان‌دهنده علائم افسردگی است؛ به علاوه شرایط بیولوژیک و عوامل خاصی مانند تولیدمثل، هورمون‌های ژنتیک، بارداری، زایمان و یائسگی در افسردگی تأثیر دارند.

بررسی این دو محقق بیانگر این است که در فرآیند افسردگی در مغز با کمبود غلظت سروتونین روبه‌رو هستیم. افرادی که میزان تولید سروتونین در مغز آن‌ها پایین است، برای بهبود روحیه خود بیشتر به غذای رنگین (زعفران) روی می‌آورند که سروتونین را در مغز زیاد می‌کند، در نتیجه کاهش افسردگی را در پی خواهد داشت.

... برچسب ها : زعفران-
مرتبط با : سلامت علم روز ---تاریخ انتشار: 1390/06/18
نظرات ()

لوگوی دوستان

  • Daily link

  • مطالب پیشین

    » چرا هیچ‌ زنی عاشق‌تان نمی‌شود؟
    » تفاوت مدرسه دولتی با غیر انتفاعی/ کاریکاتور
    » ده راه برای تربیت کودکی شاد
    » حذف این دختر از المپیک بدلیل حجاب+عکس
    » دعوای تورمی دولت و مجلس / کاریکاتور
    » با همسر عصبانی چطور برخورد کنیم؟
    » فرمول عشق ! (عکس متحرک)
    » بازتاب های بین المللی ساخت پهپاد «RQ- 170» ایرانی
    » رسم​های عجیب ازدواج در جهان
    » کاریکاتور راشاتودی درباره تحریم ایران/ عکس
    » روایت دیگر ماهایا پطروسیان از اظهارات تکان‌دهنده پرستو صالحی

    » لیست کامل مطالب ارسالی



    Powered By lifes.mihanblog.com Copyright © 2012 by lifes